073-969 37 34 sthlm@aspergare.org

Autistveckan 2015

I år är Autistic Pride Day, Autisternas dag, dvs 18 juni, en torsdag, vilket ger specialaren elva dagars aktiviteter i stället för normala tio.

I år blir det en mix av dag- och kvällsaktiviteter.

Formulär för anmälan nederst på sidan.

Alla aktiviteter:

Mån 8/6 Stadspromenad, samling Odenplan.
Samling till kl 19.00 på klassiska mötesplatsen, framför Pressbyrån utanför t-banespärrarna i Odenplans-änden av station Odenplan. Sedan tar vi en promenad på ca en timme, och de som vill kan avrunda med en fika eller bit mat.

Tis 9/6 Besök Spårvägsmuseet
Spårvägsmuseet har bara öppet till 17 på vardagar, så här blir det dagsaktivitet. Vi samlas vid museets entré på Tegelviksgatan 22 strax före 15.00. Bussarna 2 och 66 går dit. Mer om museet på dess hemsida http://sparvagsmuseet.sl.se/

Ons 10/6 Besök Tekniska Museet
Tekniska Museet har kvällsöppet och dessutom fri entré på onsdagar.
Dock entréavgift 50 kr till utställningen Digital Revolution.
Vi samlas utanför deras entré 17.30.
Mer på museets hemsida www.tekniskamuseet.se/1/start.html

Tors 11/6 Besök Åbergs Museum i Bålsta
Lasse Åbergs museum i Bålsta är också öppet dagtid enbart, till 16.00. Det är någon kilometers promenad från Bålsta station. Vi tar pendeltåget som går 12.58 från Stockholms Central, framme 13.37 i Bålsta. Observera att pendeltågsresan kostar extra för länsgränspassage, för alla. Entrén på museet kostar 80 kr för vuxna. Mer på hemsidan www.abergsmuseum.se

Fre 12/6 Fredag hos Pemer
För enkelhets skull använder vi fredagen till en sedvanlig fredag hos Pemer. Alltså middag för de som vill, på egen bekostnad, på Restaurang Lilla Vårsta kl 17.30, följd av samkväm hemma hos Anders Pemer tvärs över gatan från ca 19.00. Den som så föredrar kan alltså också komma direkt till Pemer vid 19.00.

Lör 13/6 Besök Gröna Lund
Vi samlar ihop oss 14.00 i närheten av Gröna Lunds entré närmast ner mot färjekajen, vilket också är ungefär mitt emot biljettkiosken.

Sön 14/6 Expedition Organiserade Aspbergare
Återigen vandringen upp på Aspberget. Den fåniga kult-traditionen bjuder alltså samling 12.00 vid Aspuddens t-banestation, och sedan t-baneresa till Norsborg och vandring upp på Aspberget. Medtag egen matsäck.

Mån 15/6 Promenad, samling Slussen
Båda måndagarna kör vi promenader. 15 juni samlas vi vid Slussen, någonstans precis vid t-baneutgången till Södermalmstorg. Samling fram till ca 19.00 och sedan avgång.

Tis 16/6 Middag, Ellora
Efter tips via aspergerforum testar vi ett nytt matställe, indiska Ellora på Hornsgatan 85 nära Zinkensdamm. Middag kl 19.00. Anmälan så vi vet hur många vi ska boka bord för. Vi samlas 18.50 utanför Zinkensdamms t-baneuppgång på Ringvägen. Restaurangens hemsida: http://gastrogate.com/restaurang/ellora/

Ons 17/6 Minigolf, Tantogårdens bangolfbana
Ligger ett stenkast från Hornstull. Hornsgatans första tvärgata åt höger när man kommer från Hornstull är Lignagatan, och dess förlängning när man fortsätter vidare ner mot Tanto blir Skarpskyttegatan, och man kommer tidigt att se banan.
Vi samlas vid entrén kl 17.00.
Hemsida: http://www.tantogarden.com/

Tors 18/6 Lunch Pizza Hut och APD-aktivitet
Sedan flera år är intentionen broschyrutdelning om Aspergers syndrom, OA, neurodiversitet och Autistic Pride Day, vilket det av olika skäl har brukat gå olika bra med, men en gemensam lunch på Pizza Hut på Klarabergsgatan är tradition sedan 2011… Vi samlas utanför Pizza Huts entré 12.30. Anmälan i förväg önskvärt så vi har koll på hur många vi blir, och eventuellt kan boka bord.

Här anmäler du att du tänker komma (obligatoriskt till fredag hos Pemer, middag Ellora och lunch Pizza Hut).

[FormmailMakerFormLoader folder=”apd”]